Plunker Çevrimiçi Editör Kullanımı
Web Tasarım ve Programlama derslerinde editör olarak Dreamweaver kullanıyorduk. Uzaktan Eğitim sürecinde bir çok öğrencim Dreamweaver’ı bulma ve kurma konusunda sıkıntı yaşadılar. Bende internet üzerinden yaptığım araştırmalarda online editörleri kullanmanın çok daha pratik olduğunu düşündüm ve bunların içinden Plunker en çok beğendiğim çevrimiçi editör oldu. Bu yazımda Plunker editörüne nasıl üye olunacağını ve basit olarak nasıl kullanılabileceğini anlatmaya çalışacağım.
İlk olarak Plunker’ın Web Sitesini açmalısınız. İsterseniz siteye kayıt olabilir, isterseniz direk çalışmaya başlayabilirsiniz. Eğer kayıt olursanız oluşturduğunuz dosyaları saklar ve sonrasında tekrar erişim imkanınız olur. O yüzden siteye üye olmanızı tavsiye ederim.
Plunker Özellikleri :
Asla işini kaybetme
Herhangi bir çalışmanı kaybetmenin ne demek olduğunu bildiğini ve işlerin takibini ve kayıt edilmesini sağlayan bir sistemi vardır. En son yaptığınız çalışmaları takip eder ve kaydedilmemiş tüm kodlarınızın bir kopyasını saklar. Her denemeye başladığınızda, bir Plunk, bir Gist veya Githubrepo açtığınızda bunu sizin için kaydeder ve kaldığınız yerden devam etmenize izin verir.
Masaüstü entegrasyonu
Plunker tek yönlü kullanılmaz. Dosyaları masaüstünüzden Plunker Editörünün dosya ağacına sürükleyin ve tüm dosyalarınızın orada olduğunu görün. Bu her iki yönde de geçerlidir. İşiniz bittiğinde projenizi yüklemeye hazır olduğunuzda masaüstünüze sürükleyin!
Gerçek zamanlı önizleme
Görmek inanmaktır. Bir değişiklik sonucunu görmek için bir saniyeden az zamana ihtiyacınız var. Hataları düzeltin, stilleri değiştirin. Plunker’ın gerçek zamanlı önizleme sihir değildir. Plunker’da her şeyi gerçek zamanlı olarak izler ve istediğiniz yeri değiştirirsiniz.
Çok dosyalı, çok bölmeli düzenleyici
Plunker dosyalarınızı düzenlemeniz için size bir dosya yapısı sunar. Buradan istediğiniz şekilde düzenleme ve değiştirme yapabilirsiniz. Çalışmalarınızı sürükleyip bırakabilirsiniz.
Plunker’a Giriş Yapma ve Kullanma:
Plunker’a alternatif olarak bir çok çevrimiçi editör mevcut. Bunlardan da https://codepen.io/ kullanılabilir.

Bir cevap yazın