ABAKÜS-Çocuklar için Scratch ile Kodlama Kitabı Ücretsiz PDF
ABAKÜS yayınları “Çocuklar için Scratch ile Kodlama” 9+ Yaş @bagerakbay ve @hakanatas imzalı kitabının PDF’ini Uzaktan Eğitim süreci kapsamında #EvdeKalTurkiye etiketi ile ücretsiz sunmuştur.
Çocuklar için Scratch ile Kodlama 9+ Yaş Ücretsiz PDF indir.
Kitap ve Yazarlar Hakkında :
İÇİNDEKİLER:
- Online Editor
- Scratch Web Sitesine Kayıt Olma
- Çevrimiçi Editörü Tanıyalım
- Scratch Yardım Bölümü
- Projelerin İçini İncelemek
- Stüdyo Oluşturmak
- Offline Editor
- Çizim Araçları ve Animasyon
- Çizim Yapalım
- DJ Scratch
- Pong
- Kovalamaca
- Kendi Zaman Sayacımızı Oluşturalım
- İsmimizi Canlandıralım
- Quiz Uygulaması
- Otomatik 4 İşlem Soruları
- Kaplumbağa Geometrisi
- Kalem Sekmesi
- Fare İmleciyle Çizim Yapmak
- Koordinat Düzlemi
- Kalem ile Harf Çizmek
- İz Bırak Aracını Kullanmak
- Bilye Yarışı
- Karşıya Geçme
- Zıplayan Kuş
- Çalılık Ekleme ve Hareket
- Engel Ekleme
- Kuş ve Hareketi
- Kanatlar
- Tuğla Oyunu
- Akvaryum
- Hareket ve Ses Algılama
- Makey Makey
Hakan ATAŞ
Hakan Ataş’ın matematik ve programlamaya olan merakı çocukluk yıllarında başladı. Fen Lisesi yıllarında aldığı yoğun matematik ve programlama eğitimlerinde matematik ağır bastı ve üniversite sınavı sonucunda Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümüne yerleşti. 2000 yılında mezun oldu ve ardından 2 yıla yakın bir süre Bilgisayar Programcısı olarak çalıştı. Bu 2 yılın ardından, kariyerine eğitimci olarak devam etme kararı aldı. Çeşitli kurumlarda Matematik öğretmenliği yaptı. Bu yıllarda birçok ders kitabı ve deneme kitapçığı yazdı.
2010 yılından itibaren, çocuklarla programlama ve etkileşimli içeriklerin üretimi üzerine çalışmalarına başladı. Bu konuda çeşitli eğitim kurumlarında eğitimler düzenledi. 2014 yılında tanıştığı Maker Hareketi ile, çalışmalarına ivme kazandırdı. Şu an, özel bir okulda eğitimde teknoloji entegrasyonu çalışmalarına devam etmektedir.
Bager AKBAY
Bager Akbay, Atatürk Fen Lisesi’nde geçirdiği matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Linux ile tanıştığı okulunda, bir yandan güvenlik, ağ ve programlama üzerine çalışırken bir yandan da Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı.
Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile, okulu bırakıp, tasarım okumak için Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve birçok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı.
Mezun olur olmaz öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıllık eğitimcilik deneyiminin ardından, Avusturya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fiziksel etkileşim, yapay zekâ ve sanat üzerine birçok çalışma yaptı. Kızının doğumu vesilesiyle Türkiye’ye döndü ve eğitimcilik kariyerine devam etme kararı aldı. 4 sene boyunca sürdürdüğü eğitimciliğin yanı sıra, sanat projeleri üretmeye ve danışmanlığa devam ediyor.
Yoğun bir dönemin ardından yerel biri olmaya karar verdi ve Kadıköy Yeldeğirmeni’nde, projelerini hayata geçirebilmek için arkadaşlarıyla beraber İskele47 adında bir atölye açtı.